Internetes üzleti audit

Az audit módszertanunkkal egyaránt képesek vagyunk már működő, vagy éppen induló, formálódó internetes eszközök, platformok vagy egész rendszerek működését megfigyelni, mérni, módosítani, optimalizálni.

Az audit módszertan lényege, az idő tényező súlytalanítása ezt úgy érjük el, hogy kis iterációs körökben, mindig kész terméket szállítunk, azaz az audit, az agilis módszertan alapjaira építkezik.

Amennyiben lehetőségünk van nulladik lépéstől felépíteni egy rendszert. Az agilis módszertan segítségével modulárisan építkezünk. Ilyenkor a projektet két egymásra épülő fázisban valósítjuk meg, egy statikus és egy dinamikus részben.

A statikus projekt rész négy lépésből áll. 

- Megteremtjük a közös munka alapjait. A konkrét üzleti célok alapján meghatározzuk a projekt akciótervét.

- Helyzetelemzést végzünk, feltárjuk a belső szervezeti információkat, illetve a külső piaci információk alapján versenytárs elemzést végzünk

- Elkészítjük a követelmény specifikációt, mely tartalmazza a vizuális koncepciót a tartalmi elvárásokat és az online stratégiát. Amennyiben az Ügyfél megbíz bennünket a rendszer implementációjával is, abban az esetben a  rendszertervet és  a részletes logikai tervet is elkészítjük ebben a lépésben.

- Implementáció. A követelmény specifikáció implementálásának segítése. Amennyiben az Ügyfél megbíz bennünket a fejlesztési munkálatok menedzselésével, úgy azokat ebben a lépésben meg is kezdjük. Mindkét esetben a folyamat kivitelezése iteratív módon, a meghatározott visszacsatolási pontokat és határidőket szem előtt tartva történik.

A két projekt rész összekötő eleme egy stabilizációs pont. Ennek a pontnak az elérését tekintjük a rendszer fundamentumának, azaz a legegyszerűbb de stabilan működő fix pontjának, mely segít a dinamikus rész célértékeit megállapítani.

A dinamikus projekt rész négy lépésből áll, mely iteratív módon mindig visszatér a nulladik lépéshez, azaz a stabil ponthoz és mindig csak egy adott stratégiai egység előállítását tűzi ki célul.

Minden stratégiai egységből a legegyszerűbb (a megrendelő által is elfogadott) működő verziót készítjük el. A platformra érkező felhasználók szokásait vizsgálva, egyfajta interaktív piackutatást végzünk a folyamatos visszamérések eredményeinek elemzésével. Az eredmények azonnali visszacsatolása az audit (vagy éles teszt) rendszerbe egyre növekvő hatékonyságot eredményez. A módszertan egyik legnagyobb előnye, hogy tulajdonképpen maguk a felhasználók alakítják ki igényük szerint a platformot tudtukon kívül. Ennek köszönhetően felhasználói élmény, használhatóság és eredményesség szempontjából is optimális rendszert kapunk, igen rövid idő alatt. Az audit folyamán a stratégiát és a technikai specifikációt külön dokumentációkba rögzítjük, mely lehetővé teszi a rendszer reprodukálását más fejlesztési platformokon is. A végeredmény így, a cél tekintetében egy kompromisszumok nélküli megoldás.

 

Abban az esetben, ha már működő rendszer auditálására kérnek fel minket. Az audit négy fő állomása, minden esetben: a kihívás azonosítása, analízis, akcióterv és implementáció.

A belső és külső helyzetelemzést követően az Ügyfélllel közösen meghatározzuk a kihívást, majd kezdődhet az analízis: Ahogy az előző esetben itt is agilis szemléletben dolgozunk, azaz egy modulon egyszerre csak egy változtatást hajtunk végre. Ennek köszönhetően a visszaméréseknél mindig pontosan tudjuk azonosítani a változás okát, illetve ez szavatolja a folyamatosan zökkenő mentesen működő rendszert is.

Az analízis végén egy dokumentációban foglaljuk össze tapasztalatainkat és az üzleti cél fényében egy akció tervet dolgozunk ki, az Ügyféllel közösen. Ennek megvalósulását igény szerint tanácsadással és projekt menedzsmenttel segítjük.

Stratégiai partnereinkkel az adott rendszer további üzemeltetését is vállaljuk.

Wellis - wellis.hu

Söprögetés a Wellis háza táján, egyúttal az alapok lefektetése...

Távfelügyelet - tavfelugyelet.hu

Van hogy újra kell gondolni egy rendszert, mert valami túl jól sikerül...

instantit.hu
T-systems - instantit.hu

A T-systems számára készített weboldal a cloud alapú szolgáltatásaik népszerűsítésére.

Orinocco - orinocco.ro

Magyarországról Román piacra interneten ruhát árusítani? Lehet! Sőt...

Nordtek Imexco - allinpackaging.eu

Amikor az online átveszi az offline értékesítés nagy részét és ezzel a forgalom 50%-át. Üzleti sikertörténet a Nordtek Imexconál...

Nietsch Kft - irodabutik.hu

Irodabútort eladni nem könnyű interneten. Nekünk sikerült. Siker történet egy patinás kereskedő cég webshopjával...

Motorrevü - motorrevu.hu

Ha úgy gondolod, hogy a Google összeesküdött ellened, általában inkább a saját házad táján kell körül nézni...

Maroni - maroni.hu

Patinás múltú gesztenye gyártó az internetre tart. Siker történet egy márka online piaci vezetéséről...

Márkabolt - markabolt.hu

Így lesz a SEO és az ergonómia a ROI eszköze. Egy öszetett feladat kivitelezése az Electrolus hazai márkaképviseletének...

Human Value International - humanvalue.eu

Branding és stratégia újító hagyományba öltöztetve. Egy stílusos oldal a Human Value Internationalnak...

Human Value International - HRCafe.eu

Online tudásmegosztó közösség, "okosmondás sales" és kreatív témavezetés. Egy tartalom alapú sikertörténet HR Cafe módra...

Hörman garázskapuk - garazskapu-garazskapu...

Garázskaput szeretnél? Keress rá, ezt az oldalt mindenképp megtalálod...

Hello cloud - hellocloud.hu

Információs oldal a cloud alapú technológiák népszerűsítésére.

General Media - love.hu

Magyarország legnagyobb napi látogatottságú internetes társkeresőjének kereső optimalizálása. Egy sikertörténet erőteljes "ellenszélben"...

General Media - ingatlanok.hu

Nehéz egy olyan piacon érdeklődőt generálni, ahol a versenyt néhány szereplő diktálja. Ilyenkor célszerű kilépni a főármaból és mellékutakon elérni a célig. Egy siker sztori az ingatlanpiacról...

General Media - book.hu

A könyvpiac már nem a régi és fantázia kell, ha nem akarsz áron alul értékesíteni a forgalomért. Egy példaértékű történet, ami olyan jól sikerült, hogy a kampányt még abban a szezonban lemásolta a konkurencia...

Loading...
Fel